Helen de Rooij


Extern Commis­sielid

Helen de Rooij (1995), woont in Veldhoven maar groeide op in Geertruidenberg. Ze studeerde hbo-verpleegkunde, maar is nu werkzaam als dierenartsassistent in opleiding.

In haar vrij tijd sport en danst ze veel, momenteel doet ze voornamelijk aan ballet, moderne dans en wedstrijdzwemmen. Ze houdt van actieve vakanties en gaat maar al te graag surfen, snowboarden of klimmen. Ze is graag in de natuur te vinden met haar twee geadopteerde husky’s. Ze zorgt ook graag voor haar drie geadopteerde konijnen.

Als ze gaat wandelen doet ze dat het liefst bij ‘t oude meer bij Son en Breugel, omdat ze dat een heel mooi natuurgebied vindt. Het oogt natuurlijk en het is groot. Volgens haar kan je er ontzettend fijn wandelen met de hond.

In 2020 werd ze lid van de Partij voor de Dieren omdat ze graag iets wilde doen voor de wereld en de natuur. Ze vindt dat de Partij voor de Dieren de enige juiste overtuiging heeft, namelijk dat de mens onderdeel is van de natuur en er niet boven staat. Ze denkt dat de wereld een stuk mooier en gezonder zou zijn als wij ons hiernaar gedragen. Daarvoor wil ze zich graag hardmaken. Daarom besloot ze zich kandidaat te stellen voor het waterschap. In combinatie met haar capaciteiten en ervaring binnen het besturen en debatteren, vindt ze het ontzettend fijn om bezig te zijn met beleid.

‘Het wordt een enorme uitdaging om in de toekomst voldoende en schoon (drink)water te behouden. Daarom moeten we de natuur ondersteunen en menselijke invloeden minimaliseren. Te beginnen met een hengelverbod en het beter beschermen van muskusratten.’

Gerelateerd

Vragen