Martijn Verhees


Frac­tie­voor­zitter en Algemeen bestuurslid

Martijn Verhees (1996, hij/hem) groeide op in Sint-Oedenrode en verhuisde wat later naar Brandevoort (Helmond). Omdat hij veel vrijwilligerswerk in Eindhoven doet en actief was voor de Eindhovense werkgroep van Partij voor de Dieren besloot hij in 2020 naar Eindhoven te verhuizen. Martijn heeft een opleiding natuur- en milieuonderzoek en -inspectie gevolgd en heeft daarvoor een opleiding tot hovenier afgerond. In het dagelijks leven werkt hij veel in de natuur en doet hij vrijwilligerswerk bij verschillende organisaties.

Tijdens een Animal Rights March in Amsterdam, sprak Martijn met een aantal leden van Partij voor de Dieren en zij inspireerden hem om via de politiek voor zijn idealen op te komen.

‘Toen ik het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren doornam, besefte ik dat ik het zo eens was met de inhoud. Ik had het zelf geschreven kunnen hebben.’

In 2019 werd hij lid van zowel Partij voor de Dieren als de jongerenpartij PINK!. Hij werd eigenlijk meteen actief voor de werkgroep en sinds 2020 is hij bestuurslid bij de Brabantse afdeling van PINK!. Na de gemeenteraadsverkiezingen in Eindhoven werd hij daarnaast actief als commissielid voor de fractie Partij voor de Dieren Eindhoven.

Martijn vindt het heerlijk om in de natuur te zijn. Naast wandelen geniet hij er ook van om ergens te gaan zitten zodat hij alles wat er om hem heen gebeurt in zichzelf kan opnemen. Hij leert het liefst elke dag dingen bij over onderwerpen die hem interesseren: als het maar iets te maken heeft met dier, natuur of milieu. Een andere grote hobby van Martijn is obstacle running.

Het waterschap is volgens hem een belangrijke plek om het verschil te maken voor dier, natuur, milieu, maar ook mensen. Door zijn betrokkenheid bij de poelenwerkgroep in Eindhoven, waar hij helpt amfibieën te monitoren, voelt hij een nog grotere urgentie naar genoeg en schoon water, dit wordt dan ook één van de belangrijke thema’s voor Martijn zodra hij in het waterschapsbestuur zit.

‘Ik zou graag zien dat De Dommel zich beter inzet voor dieren, natuur en milieu. Planten en dieren die nog vaak over het hoofd worden gezien verdienen het om niet vergeten te worden, deze soorten wil ik een stem geven.’