Eloy Overvelde


Algemeen bestuurslid

Eloy Overvelde (1998, hij/hem) is geboren in Deventer, een stad met zoals hij zelf zegt: veel groen en natuur. Iets waar het in Eindhoven aan ontbreekt. Toch woont hij inmiddels alweer 6 jaar in Eindhoven, waar hij in het voorjaar van 2022 afstudeerde. Sindsdien is hij werkzaam als Lab Engineer/researcher bij een startup dat een zoutwater flowbattery ontwikkelt. De energietransitie vindt hij enorm boeiend, en hij benadert deze transitie dan ook met een optimistische blik vol kansen.

Naast de energietransitie en de wetenschap is hij ook werkzaam als commissielid bij Partij voor de Dieren Eindhoven. Hij was ook lange tijd actief als bestuurslid politiek bij het PINK! bestuur van Noord-Brabant. Vanuit deze bestuursfunctie kreeg hij interesses in de Partij voor de Dieren en wilde hij zich politiek gaan inzetten. Dat begon vorig jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Hij stond toen op plek 5 van de kandidatenlijst.

Dit keer staat hij op nummer 2 en hij vindt het erg belangrijk om in positieve zin bij te dragen aan de ontwikkelingen in de wereld. Hij is gedreven door impact, en daarom besloot hij zich kandidaat te stellen voor de waterschapsverkiezingen.

‘Ik hoop me, hopelijk met vele anderen van onze lijst, dit politieke orgaan voorgoed veranderen zodat we ons kunnen inzetten voor een waterschap dat geen afweging maakt tussen natuur en mens. De mens moet weer onderdeel worden, en niet afzijdig aan de top staan!’

Volgens hem moet er meer natuurinclusieve landbouw komen. 'Hengellende' (hengelen) moet verboden worden en de bever- en muskusratten mogen blijven. De natuur moet meer met elkaar verbonden. En de urgentie voor een meer klimaatbestendig en duurzaam waterschap begint echt zichtbaar te worden, maar hij vindt dat die sneller moet. En daarom is de Partij voor de Dieren nodig.

Eloy is vaak in de natuur te vinden en hij heeft een grote fascinatie en waardering voor planten, bomen, dieren en paddenstoelen. Sinds 2 jaar is hij veel aan het leren over welke planten eetbaar zijn en welke een medische toepassing kennen. Vrijwel alle planten hebben een bijzondere eigenschap en kunnen iets voor ons betekenen. 'Dit wil uiteraard niet zeggen dat ik veel planten uit de natuur onttrek, omdat deze al genoeg onder druk staat.'

Verder is lezen zijn grote passie. Dit jaar ligt zijn streven op het lezen van 30 boeken. Hij leest vooral non-fictie boeken met een maatschappelijke insteek. Een andere passie is muziek en het bezoeken van concerten.

Gerelateerd

Nieuws